Voordelen Costa Blanca en Costa Calida

Waarom kiezen vele Belgen voor een permanente woning, investering of vakantieverblijf aan de Costa Blanca of Costa Calida?

ZONNESCHIJN EN KLIMAAT:

Met meer dan 320 dagen zon per jaar, een gemiddelde jaartemperatuur van 18 °C en in de zomer niet meer dan 28 tot 32 °C, spreekt men hier van een microklimaat, dat verschillend is van de rest van het Spaanse vasteland. Er zijn hier geen extreme weersomstandigheden en dus geniet je hier van mildere winters en beter verdraagbare zomers in vergelijking met andere vakantiebestemmingen.

GEZONDHEID EN WELZIJN:

De WHO, wereldgezondheidsorganisatie, riep de provincie Murcia (Costa Calida) uit tot de provincie met schoonste en zuiverste lucht van Europa.

Dankzij dit gezonde klimaat met zijn milde temperaturen, veel zonneschijn en schone lucht nemen de klachten van reuma, jicht en longaandoeningen af.

Zonneschijn maakt mensen gelukkiger en doet stress verdwijnen, waardoor de levenskwaliteit verbetert.

Het grootste zoutmeer in Torrevieja en de stranden van San Pedro, worden vooral bezocht voor hun geneeskrachtige werking.

GEZONDHEIDSZORG:

De WHO riep de Spaanse gezondheidszorg uit tot één van de toppers van de wereld.

Aan de Costa Blanca bevinden zich talrijke ziekenhuizen, zowel privaat als openbaar, waar u kan rekenen op de beste zorgen met toegewijd en vriendelijk verplegend personeel, soms zelfs in het Nederlands. Je kan er terecht met onze ziekteverzekering alsook met uw aansluiting bij het ziekenfonds.

DE NATUUR:

De Costa Blanca, ‘’witte kust’’, ligt aan de Middellandse Zee, in de provincie Alicante, met meer dan 220 km kustlijn.

Deze kustlijn aan de Middellandse zee, met zijn goudgele stranden en mooie baaien, grenst aan adembenemend groen beboste valleien en indrukwekkende bergen.

De Costa Calida, of letterlijk de ‘’warme kust’’, vormt ook nog eens 250 km kustlijn in de provincie Murcia.

Deze kuststreek heeft zowel onbeschermde stranden met een wilde zee als kleine en smalle baaien met rustig water. Je vindt er ook zandduinen, zoutwaterlagunes (Mar Menor) en wadden, vele gebieden zijn eveneens beschermd, wat perfect is voor de natuurliefhebbers.

Zee, natuurreservaten, zoutmeren en uitgestrekte dennenbossen maken deel uit van het typische flora van deze omgeving.

SPORT EN CULTUUR:

Costa Blanca staat niet alleen voor mooie stranden en ideaal klimaat, maar ook cultuur met een enorm rijke geschiedenis.

Over de hele provincie viert men een heel jaar door lokale en folkloristische feestelijkheden.

  • In Alicante kan u genieten van de bekende “Hogueras de San Juan” van 19 tot 24 juni
  • In Elche viert men het emblematisch feest “El Misterio” dat men al viert sinds de Middeleeuwen op 14 en 15 augustus
  • In verschillende dorpen rondom Alicante viert men tevens ‘’Moros y Cristianos’’
  • De grootsteden Alicante, Elche, Murcia en Cartagena liggen allen in de buurt en zijn meer dan een bezoek waard.

Deze streek biedt eveneens tal van mogelijkheden ter ontspanning en sport zoals fietsen, wandelen, watersporten (snorkelen, duiken). Middenin de natuur werden er prachtige wandelpaden aangelegd waar u kan genieten van amandelbomen, olijfbomen en de geur opsnuiven van de zee en de naaldbomen.

Tal van golfterreinen liggen verspreid over de Costa Blanca en Costa Calida voor de golfliefhebbers.

GASTRONOMIE:

De Costa Blanca wordt herkend aan zijn heerlijke en gevarieerde gastronomie, dat men wel eens het Mediterrane dieet noemt. Zeer gezond: fruit, groenten, en olijfolie overheersen hier! Het typische gerecht, de paella, kan u in verschillende bereidingswijzen terugvinden in de vele gezellige restaurants.

Een grote variëteit in vis en zeevruchten uit de omgeving, vers gevangen en op de markt gebracht.

Wijnliefhebbers vinden er een waaier aan lekkere streekwijnen.

CONNECTIES:

Zowel de Costa Blanca als de Costa Calida hebben het voordeel dat er verschillende vliegtuigmaatschappijen dagelijks aanbiedingen hebben met connecties naar de nabije Internationale vlieghavens van Alicante en San Javier. Op iets meer dan 2u vliegen en minder dan 1 u rijden, ben je in je 2de verblijfplaats en kan je volop geniet van zon, zee en strand.

LEVENSKOST:

Het leven in Spanje is een stuk goedkoper dan in België.

Op restaurant gaan, naar de supermarkt gaan en uw kar vol laden, gaan shoppen of uitgaan, het kost allemaal veel minder dan in België.

Bovendien zijn de vastgoedprijzen een stuk lager en zal een vergelijkbaar appartement veel economischer zijn dan bij ons.

Als extra zullen ook gas en elektriciteitsrekeningen veel lager zijn dankzij het warme klimaat.

IDEALE INVESTERING:

Door de lagere opbrengst van het spaarboekje, de onzekerheid van andere beleggingen, de zeer lage kredietintresten en de lagere prijzen van de Spaanse immobiliën, is het nog steeds een goed moment om te investeren in Spaans vastgoed.

Naast de mogelijke huurinkomsten blijft een meerwaarde bij latere verkoop steeds realistisch.

Bovendien is Spanje een “eerste-wereldland” met een hoge levensstandaard en met een politiek en economisch stabiel systeem.

De sterk uitgebreide infrastructuur met een nieuw en modern netwerk van snelwegen en internationale luchthavens vormen niet alleen een gemak voor de toeristen, maar zullen in de toekomst meer en meer buitenlandse bedrijven aantrekken.

Voor het kopen van vastgoed in Spanje kan je terugvallen op erkende en betrouwbare notaris- en kadasterkantoren en een efficiënt en eigentijds bankwezen.

Binnen Spanje groeit de populariteit van de Costa Blanca en Costa Calida, waardoor de prijzen op de vastgoedmarkt de laatste jaren een kleine maar voortdurende stijging ondergingen.

Daarom is de aankoop van een onroerend goed in deze streek een ideale keuze die je misschien best geen jaren meer uitstelt.

Maar naast dit alles investeer je in jezelf, je familie en je vrienden!

Al deze redenen samen zorgen voor een enorme aantrekkingskracht op vele Belgen die in de Costa Blanca en Costa Calida komen overwinteren of vaak ook permanent komen wonen!

Klik hier voor aanbod aan de Costa CalidaKlik hier voor aanbod aan de Costa Blanca

Reds gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenOK