Stappenplan

Stappenplan voor de aankoop van uw woning in Spanje

Droomt u van een woning in Spanje? REDS helpt u bij het volledige proces. Wij begeleiden u zowel voor als na de aankoop, u kan terecht bij ons voor al uw vragen. We leggen hier in 7 stappen uit hoe het proces verloopt voor de aankoop van uw woning in Spanje.

1.Wat zoek je precies en waar?

U hebt besloten om een woning te kopen in Spanje voor vakantie, als investering of beide, maar door het grote aanbod ziet u het bos niet door de bomen?

Wij maken u wegwijs en leggen u de voordelen uit van elk project qua ligging en prijs/kwaliteit.

We wegen samen uw prioriteiten af en maken zo een aangepaste selectie.

Op onze kantoren kunnen we deze uitvoerig bespreken alsook al uw vragen beantwoorden.

Uw feedback is belangrijk zodat wij uw droomwoning voor u kunnen vinden.

2.Bezichtigingsreis

Nadat we enkele projecten ‘op maat’ uitgekozen hebben, gaan we op zoek naar een datum om deze samen ter plaatse te gaan bezichtigen in een 2 of 3-daagse trip. We bekijken verschillende projecten alsook de omgeving waarin ze zich bevinden, kortom u wordt begeleid door echte kenners van de streek, zodat u zich een echt beeld kan vormen van het leven in Spanje.

3.Reservatiecontract

Wanneer u uw droomwoning gevonden heeft, wordt er bij de zorgvuldig geselecteerde aannemer een reservatiecontract ondertekend en opgesteld. Dit wordt voorgelegd in het Spaans met vertaling in het Engels (soms ook in het Nederlands of Frans). REDS neemt samen met u deze overeenkomst door zodat er geen onduidelijkheden zijn.

Dit reservatiecontract is een optie die u neemt op het gekozen eigendom. Hiervoor betaalt u ter plaatse tussen de 3.000 en de 6.000 euro met kredietkaart of met een overschrijving. Zo wordt dit eigendom voor u gereserveerd en van de markt gehaald. Deze som wordt uiteraard afgetrokken van het openstaande bedrag voor de aankoop van uw woning.

Indien u toch van mening verandert, mag u deze som overdragen naar een ander pand van dezelfde aannemer.

4.Begeleiding door advocatenkantoor (in uw eigen taal)

Wanneer dit contract ondertekend is (of indien gewenst nog daarvoor), brengen we u in contact met een advocatenkantoor. Samen met ons begeleidt dit kantoor u doorheen het ganse proces – in uw eigen taal.

Dit kantoor zal voor u (indien gewenst, niet verplicht) het koopcontract analyseren, de registratie van het aangekochte goed controleren, NIE nummers aanvragen en een bankrekening voor u openen.

5.Tekenen van de compromis (contrato de compraventa)

Als koper ontvangt u de eigenlijke compromis ter plaatse of via koerier thuis bezorgd. Hierin worden de flexibele betalingstermijnen vastgesteld, naargelang de staat waarin de bouw van de woning zich bevindt. Vervolgens zal de eerste schijf betaald worden. Indien gewenst nemen wij de overeenkomst nog eens samen met u door en beantwoorden we uw eventuele vragen. Indien de woning nog gebouwd moet worden of in aanbouw is, wordt op dit moment de bankgarantie in orde gebracht voor de te betalen schijven. Deze compromis wordt door uw advocaat opgevolgd en gecontroleerd.

6.Oplevering van de woning

Wanneer de woning klaar is voor oplevering, wordt door u, in samenspraak met het advocatenkantoor, een aktedatum vastgesteld. Op de dag van de akte wordt u de hele tijd vergezeld en begeleid door het advocatenkantoor. Na de betaling en ondertekening van de akte ontvangt u de sleutels van uw nieuwe woning! De aannemer zorgt ervoor dat water en elektriciteit zijn aangesloten, zodat u onmiddellijk in de woning kan intrekken!

Bij ‘sleutel op de deur’ woningen vindt deze overdracht al plaats binnen de 3 maanden, waarna de akte door de notaris in het register direct zal worden ingeschreven.

Bij woningen die op plan worden gekocht of die nog volop in aanbouw zijn, zal het langer duren, afhankelijk van het stadium van de bouw op het moment dat u deze kocht. Maar als de woning klaar is voor oplevering, wordt er samen een aktedatum vastgesteld.

7.Service na aankoop

De after-sales afdeling van de aannemer volgt vanaf de aankoop alles op. Ze geven u uitleg over de technische installaties in uw woning en staan ook ter beschikking om al uw vragen te beantwoorden.

Reds volgt dit samen met u op en neemt deze communicatie met de aannemer indien gewenst volledig voor u over en helpt u met al uw wensen en noden verder.

Reds helpt u graag en staat u 100% bij!

  • Advies voor de aanvraag van een Spaanse hypotheek of het openen van een bankrekening
  • Wij helpen u bij het aansluiten van nutsvoorzieningen, TV-Vlaanderen, internet, verzekeringen, …
  • Inrichting op maat en smaak, van meubels en decoratie tot de volledige inboedel en verlichting.
  • Wij brengen u in contact met verschillende verhuurfirma’s indien u uw investering wenst te verhuren, zo maken we het u eenvoudig om meteen rendement te behalen.
  • Wij staan u bij voor elke vraag die u zich zou stellen en helpen u verder.
  • Indien u graag in contact wordt gebracht met een poetsdienst om voor en na een verblijf uw woning te poetsen, kunnen wij dit voor u regelen.

Kortom… TOPSERVICE op maat!

Op deze manier kan u een woning kopen in Spanje zonder kopzorgen. U wordt bij elke stap begeleid zodat u zich niet druk moet maken over de administratieve of praktische zaken. Bekijk enkele van onze projecten in Spanje op www.reds.be of neem contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken!

Reken op REDS IMMO, uw vertrouwde makelaar, ook voor de aankoop van uw droom in Spanje!

Reds gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer wetenOK